Idee creatieve vorm

Ons project

Redactie Buitenspel Verhalen wil een goed beeld geven van hoe het is om in de gevangenis te hebben gezeten en hoe dat voor de familie en vrienden van een ex-gedetineerde was. In Nederland hangt een negatief beeld om het gevangenleven, maar is dat eigenlijk wel terecht? Wie zijn de mensen achter de daden en wat waren hun redenen om de misdaad te begaan? De verhalen van deze mensen zijn minstens zo belangrijk als hun daden en mogen dus niet onzichtbaar blijven voor de buitenwereld!

Lees meer over ons en het project op deze pagina

Idee

De verhalen, van familieleden van ex-gedetineerden, henzelf en de organisaties die hen begeleiden tijdens de terugkeer in de samenleving, zijn heel interessant en sommige verhalen bevatten ook overeenkomsten. Hierdoor kwamen wij op het idee om een soort toneel-/theaterstuk te maken over al deze verhalen. Die verhalen brengen we samen in één verhaal, vertelt door een of meerder personen. Het wordt dan een theaterstuk gebaseerd op waargebeurde verhalen (informatie uit de artikelen en interviews die we geschreven en gehouden hebben) met soms fictieve elementen. 

Corona en het idee

Mocht, vanwege corona, dit niet lukken hebben we twee andere opties bedacht. We houden vast aan hetzelfde idee, maar het idee wordt dan in een andere vorm gegoten. 

Alternatieve optie 1: Speelfilm
Het stuk kan alsnog opgevoerd worden, maar we filmen het en monteren er een speelfilm van. 

Alternatieve optie 2: Hoorspel
Ook bij deze optie verandert er niet zoveel alleen zal de focus meer op het, door middel van audio, visualiseren liggen. De scenes zullen niet meer te zien, maar hoorbaar moeten zijn. 

Redactie Buitenspel Verhalen