Over ons

Hoe verandert je leven als je in een gevangenis hebt gezeten?

Onze redactie wil een goed beeld geven van hoe het is om in de gevangenis te hebben gezeten en hoe dat voor de familie en vrienden van een ex-gedetineerde was. In Nederland hangt een negatief beeld om het gevangenleven, maar is dat eigenlijk wel terecht? Wie zijn de mensen achter de daden en wat waren hun redenen om de misdaad te begaan? De verhalen van deze mensen zijn minstens zo belangrijk als hun daden en mogen dus niet onzichtbaar blijven voor de buitenwereld!

In ons onderzoek willen we vooral een goed en duidelijk beeld schetsen over de zogenaamde wederopbouw van het leven van de ex-gedetineerden. Daarnaast onderzoeken we of de band tussen familie en vrienden veranderd is na de vrijlating. Verder spreken we met deskundigen en nazorg over de weg terug naar de samenleving.

Redactie Buitenspel Verhalen

Missie

De samenleving een inkijkje geven in het leven van een ex-gedetineerden en hen informeren over het traject na de vrijlating. 

Visie

Iedereen heeft een verhaal en mag dat ook delen. Daarnaast geloven wij dat onze volgers tevens wat kunnen leren van de eerlijke verhalen.

waarden

Onze creatieve redactie

Buitenspel Verhalen bestaat uit vier leden: Jurre, Luc, Lynn en Wessel
Lees meer over onze redactieleden hieronder!

Jurre Lam

Redacteur

Hoi ik ben Jurre Lam, 18 jaar en ik wil laten zien hoe ex-gedetineerden hun leven weer oppakken als ze uit de gevangenis komen.

jurre@buitenspelverhalen.nl

Bekijk alles van Jurre

Luc van 't Slot

Redacteur

Hallo, ik ben Luc, 22 jaar oud. Ik ben erg gemotiveerd om mijzelf te verdiepen in deze gemeenschap en je mooie verhalen te brengen.

luc@buitenspelverhalen.nl

Bekijk alles van Luc

Lynn van den Brink

Redacteur
Bekijk alles van Lynn

Wessel Paans

Redacteur

Ha, ik ben Wessel Paans, 18 jaar en ik wil onderzoeken wat de impact op familie en vrienden is wanneer iemand veroordeeld wordt.

wessel@buitenspelverhalen.nl

Bekijk alles van Wessel